Wij zijn er klaar voor... u ook?

Zijn uw machines al klaar voor het komende seizoen?

Nog een paar dagen stabiel weer en veel collega’s van u zullen hun hooibouw machines weer van stal halen. 

Wij hebben ons magazijn met daarin alle gangbare slijtdelen zoals cyclomaaier messen, schuddertanden en harktanden op peil aangevuld. Geelink Haaksbergen levert voor de meest gangbare merken en modellen, standaard uit voorraad, tegen een vaste lage prijs. Toch een iets minder gangbaar merk of model? Geen probleem… dat is de volgende dag om 7:30 op voorraad! 

Natuurlijk hebben we de kuilbeschermingskleden extra scherp geprijsd! 


 

Valtra aan de haal met TOTY-prijzen

Op de eerste dag van de Agritechnica is het Valtra dat twee van de vier Tractor of the Year-awards veroverde. Namelijk die van mooiste trekker (Best of Design) en die van Tractor of the Year algemeen.

Blijdschap bij de winnaars. De Valtra Versu T254 won zowel de hoofdprijs als de award voor mooiste ontwerp.
Beide prijzen zijn toegekend aan de Valtra T254 Smart Touch. Volgens de jury, die bestaat uit Europese mechanisatiejournalisten uit 25 landen, mag Valtra met deze eer strijken omdat het de nieuwe bediening – en dan met name de Smart-Touch-terminal – heel intuïtief inrichtte. Echt vernieuwend in de trekkerbranche.

Foto: Mark Pasveer


binnenkort weer verkrijgbaar

binnenkort weer verkrijgbaar (media half november)...

Achterlicht compleet incl. kentekenverlichting

 • Lengte: 260 mm
 • Breedte: 82 mm
 • Hoogte:  64 mm

Laat u rustig eens informeren welk type het beste bij uw trekker past

en neem contact op met Geelink Mechanisatie...

 

want goede verlichting is een vereiste! (lees verder)


Hooibouwmachines

De voorverkoop van de hooibouwmachines staat weer in de start blokken

Profiteert u dit jaar van de interessante aanbiedingen door de aanschaf van uw hooibouwmachine tijdens onze voorkoopactie ?
De voorverkoop van  hooibouwmachines is weer van start gegaan.

Daarnaast biedt een vroegtijdige aanschaf van uw machine(s)  ú de volgende voordelen

 • In het komende voorjaar minder kans op stilstand
 • Korting op de aanschafprijs
 • Geen winteronderhoud meer aan uw huidige machine
 • Mogelijkheden tot financiering


Valtra Redline modellen

Redline actie modellen... Nog een aantal te verkrijgen... Wees er snel bij en profiteer van het aanbod!

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met Dennis Lammersen. 


De Valtra A104 HiTech heeft op de SIMA 2017 in Parijs de prestigieuze prijs “Machine van het jaar” in de wacht gesleept in de categorie tot 150 pk. Een onafhankelijke jury bestaande uit 28 Europese agrarische journalisten prees de Valtra A104 HiTech voor de doorgevoerde innovaties, technologie en de uitzonderlijke prestaties.

Na de prestigieuze prijs in 2015 voor de vernieuwde T serie en opvolgend de N serie in 2016, is dit de 3e prijs op rij voor Valtra.

 

http://www.valtra.nl/Actie-Valtra-Redline-modellen_7762.aspx


Cashback actie

In samenwerking met Antonio Carraro zijn wij een Cashback actie begonnen.

Met deze Actie ontvangt uw klant na aanschaf van een Tony 10900 SR of TR  na registratie van de tractor € 3.000,-  terug van ons op zijn rekening.

Deze actie is geldig tot 11 december 2017.


Agri Technica 2017

Van 12 tm 18 november  2017,wordt in Hannover (Duitsland)de  Agri Technica gehouden. Diverse  toonaangevende merken zullen hier hun  nieuwe ontwikkelingen en innovaties op het  gebied van landmechanisatie laten zien. Met bijna 3000 standhouders, verdeeld over 23 hallen  is er genoeg te bieden.

Tickets verkrijgbaar aan de kassa of online via: www.agritechnica.com

 

Van 31 oktober t/m 2 november 2017, zijn er in Hardenberg weer de Rundvee  en Mechanisatie vakdagen.

Jaarlijks vindt u als brancheprofessional uit de rundveehouderij, akkerbouw- en loonwerkbranche een totaaloverzicht van producten en diensten in uw sector op de beursvloer. Toonaangevende fabrikanten, importeurs, handelsondernemingen en dienstverlenende bedrijven uit de branche presenteren u hun aanbod. De laatste ontwikkelingen op het gebied van klimaattechiek, stalinrichting, stallenbouw, voeding en het Beter Leven Keurmerk komen aan de orde.


Goede verlichting...

Goede verlichting is een vereiste!  

Omdat u zich met een landbouwvoertuig over de weg voortbeweegt maar ook langzamer dan het overige verkeer, moet men u vooral goed kunnen zien. Zeker in het najaar en in de winter, als het vroeg donker is, is goede verlichting een eerste vereiste.

Dat wil zeggen, controleer regelmatig of alle lichtpunten werken en of ze zichtbaar zijn. Maak bemodderde lichten schoon voordat u op pad gaat. Vervang geroeste reflectoren tijdig. En let op of uw lading het zicht op uw lichten niet belemmert. Heeft het aangekoppelde werktuig onvoldoende - of zelfs helemaal geen - licht, bevestig dan een aparte verlichtingsbalk aan de achterzijde. En controleer de werking daarvan!

Wij beschikken over een grote voorraad aan diverse verlichting, gevaren borden, zwaailampen en magneetverlichting.

Zorg ervoor dat u goed zichtbaar bent. Immers een goede zichtbaarheid in het verkeer is erg belangrijk!

Kom voor een najaars check naar Geelink en maak een afspraak. Ook beschikken wij over een goed uitgeruste servicewagen waarmee wij U ook ter plaatse voort kunnen helpen.

Vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 


Hagelnieuwe A-serie: A working hero

Valtra's legendarische A-serie is, net als de N4, S4 en T4, aan zijn vierde generatie begonnen.

 

Voor het eerst wordt de nieuwe A4-serie geproduceerd in beide Valtra fabrieken in Finland en Brazilië. Hierdoor kan Valtra een zeer brede modellenreeks aanbieden tussen de 75 en 130 pk en vindt elke gebruiker een trekker die past bij zijn behoeften.

Nadat Valtra de vierde generatie van de S, T en N-serie introduceerde, was het slechts een kwestie van tijd voordat de A-serie volgde. De A-serie is altijd een belangrijk onderdeel van de Valtra modellenreeks geweest. In de beginjaren van het bedrijf had Valtra een specifieke reputatie als fabrikant van kleine, wendbare en veelzijdige trekkers.

De vorige generatie van de A-serie had twee ”normale” modellen tussen 88 en 103 pk en drie compacte modellen van 50-78 pk. De nieuwe vierde generatie van de A-serie omvat in totaal zeven modellen tussen de 75 en 130 pk.

 

Drie- en viercilindermotoren

De nieuwe vierde generatie A-serie modellen worden aangedreven door AGCO Power Tier 4 Final motoren. De drie kleinste modellen hebben driecilinder 3.3-liter motoren, terwijl de vier grootste modellen beschikken over viercilinder 4.4-liter motoren.

Uitlaatemissies worden gereduceerd met de efficiënte en ruimtebesparende SCR (Selective Catalytic Reduction) technologie. Alleen het kleinste model, de A74, heeft een gekoeld EGR systeem. In combinatie met nieuwe hogedruk common rail injectiesystemen leveren de nieuwe motoren hoge prestaties bij een uitstekende brandstofefficiëntie.

 

Modulaire chassis ontwerp

De A4-serie heeft een nieuwe modulaire chassis-opbouw; die maakt het mogelijk om op een efficiënte manier een brede modellen reeks te produceren zonder in te leveren op functionaliteit en gebruiksmogelijkheden. De drie kleinste modellen hebben een wielbasis van 2250 mm; bij de middelste twee modellen is de wielbasis 2430 mm en de twee grootste modellen hebben een wielbasis van 2500 mm. Het gewicht van de kleinere modellen bedraagt 3500 kg en dat van de grootste modellen 4500 kilo.

Het ontwerp van het chassis biedt een grote bodemvrijheid. Van oudsher is dat een belangrijk kenmerk voor Valtra-rijders die hun tractoren gebruiken voor boswerkzaamheden, sneeuw ploegen en oogstwerkzaamheden.

 

Keuzes in de aandrijflijn

De nieuwe A4-serie heeft standaard 12 versnellingen vooruit en 12 achteruit in twee groepen; een superkruip is optioneel. Er zijn twee omkeerschakeling beschikbaar: de alom geprezen Valtra's HiTech power shuttle of een mechanische omkeerbak.
De ”agressiviteit” van de aangrijping van de HiTech power shuttle is instelbaar. Valtra's bekende AutoTraction en HiShift functies minimaliseren het gebruik van het koppelingspedaal.

De drie kleinste modellen bieden twee aftakassnelheden, terwijl de vier grootste modellen drie aftakastoerentallen kennen. Alle A4-serie modellen zijn vierwiel aangedreven.
De hydrauliek opbrengst gaat bij de grotere modellen tot maximaal 98 liter / minuut, wat uitzonderlijk veel is in deze klasse. De grotere modellen hebben een hefvermogen van 5,2 ton. Met AutoControl beschikt u over een nauwkeurige elektronische regeling van de hefinrichting.

 

Ruimste cabine in z’n klasse

De A4-serie heeft een gloednieuw cabine die de meeste ruimte biedt in zijn klasse. De nieuwe cabine is comfortabel uitgevoerd en ergonomisch ingericht, waardoor de bediening van de trekker eenvoudig en plezierig verloopt. Het gebruikscomfort wordt nog verder verhoogd door de volledig elektronische bediening van de vierwiel aandrijving, het differentieelslot en de hefinrichting.

Het zicht vanuit de cabine is uitstekend, ook aan de achterzijde. De bestuurdersstoel kan 180 graden draaien. Alle bedieningselementen zitten op logische plekken en functioneren zoals je dat verwacht. Daardoor zijn ze eenvoudig te vinden en te bedienen.

De nieuwe A4-serie is ideaal bij voorlader werkzaamheden. Bijna de helft van alle Valtra A en N-serie trekkers wordt besteld met een in de fabriek gemonteerde voorlader. De nieuwe G-serie voorladers zijn verkrijgbaar met elektronische of mechanische bediening.

De nieuwe A4-serie werd onthuld op de SIMA landbouwbeurs in Parijs op 26 februari 2017. De serieproductie begint in de zomer van 2017.


Carraro tractoren

Wij kunnen melden dat wij sinds kort dealer zijn van Antonio Carraro tractoren.

Een zeer mooie aanvulling op ons tuin en park programma.

Antonio Carraro bouwt multifunctionele compacte tractoren van 26pk tot 90pk met een brede inzetbaarheid. De tractoren zijn leverbaar met o.a. knik- of fusee-besturing en kunnen worden voorzien van omkeerinrichting, cabine, tractorprofielbanden of gazonbanen.

De tractor kan geheel naar eigen wens worden aangepast. Op de website van Antonio Carraro kunt u alle verschillende modellen te bekijken.


Wilt u vrijblijvend kijken wat de mogelijkheden voor u zijn, neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag tot dienst.

 


Invoering trekkerkenteken

Schultz wil snelheid bij invoering trekkerkenteken.

Als het aan minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) ligt, komt er geen vertraging in de invoering van het trekkerkenteken. VVD en CDA hebben met steun van SGP wijzigingsvoorstellen ingediend, om de invoering van het kenteken te beperken tot de trekkers die sneller gaan dan 40 kilometer per uur.

De minister liet maandag tijdens wetgevingsoverleg met de Tweede Kamer weten die wijzigingen niet te willen volgen, ook omdat de Tweede Kamer zelf in een motie heeft gevraagd de invoering voor het trekkerkenteken uit te breiden tot alle landbouwvoertuigen.
De invoering van het trekkerkenteken is nodig om de Europees verplichte periodieke keuring goed te kunnen uitvoeren. Bij die keuring hoort een registratie, die volgens Schultz het gemakkelijkst en goedkoopst is door te voeren met behulp van een kenteken. Daarnaast moeten voertuigen breder dan 3 meter volgens de EU-regels sowieso van een kenteken worden voorzien.
Alleen 40 kilometer met kenteken
Tegelijk wil ze met het wetsvoorstel ook recht doen aan de wens uit het bedrijfsleven om de maximum snelheid voor landbouwtrekkers te verhogen tot 40 kilometer. De minister wil dat wel, maar dan alleen als die voertuigen ook een kenteken krijgen, onder andere met het oog op de geautomatiseerde snelheidscontroles met flitspalen. Bovendien hebben de wegbeheerders (gemeenten, provincies en waterschappen) daarom gevraagd.
Het wetgevingsoverleg wordt nog extra gecompliceerd door twee wijzigingsvoorstellen van PvdA en VVD, die niets met het trekkerkenteken te maken hebben. Die gaan over de mogelijkheid om bestuurders levenslang de rijbevoegdheid te ontzeggen, als het gaat om notoire drankovertreders en over de mogelijkheid om het voertuig in beslag te nemen.

Kamer en minister konden het overleg maandag niet tot een afronding brengen. Maar de minister kon al wel duidelijk twee angels uit het debat nemen: zij bevestigde dat de verplichting voor luchtdrukremmen niet gaat gelden voor huidige, bestaande aanhangers van landbouwvoertuigen. Ze benadrukte ook dat de motorrijtuigenbelasting voor landbouwvoertuigen niet onverhoeds ingevoerd kan worden. Daar zal altijd een Kamermeerderheid mee moeten instemmen.
Schultz wil dat de wetgeving voor het trekkerkenteken op tijd klaar is om aan de EU-regels te kunnen voldoen.


Armadis kuilschuif

Een manier om broei in uw kuil tegen te gaan is deze af te dekken met zand.
Het verwijderen hiervan is altijd een zware klus en kost ook nog eens de nodige tijd.
Maar hoe verwijdert u dat weer zonder dat u uw folie en rug beschadigt?
Armadis heeft hiervoor de ideale oplossing: De Armadis kuilschuif.


Doordat het zand continue naar achteren wordt geschoven, wordt de druk op de overgang van het afgedekte naar het onafgedekte deel van de kuil verhoogd. Hierdoor wordt de kuil perfect luchtdicht afgesloten, kan er geen broei optreden en blijft de voerkwaliteit gewaarborgd, ook bij warm weer of lage voersnelheid!

De Armadis kuilschuif heeft een gegalvaniseerd duwbord dat door middel van een zware hydraulische cylinder zowel links- als rechtsom gedraaid kan worden. Zo is het mogelijk om de hele contour van de kuil te volgen. Zelfs van de zijkanten kan het zand eenvoudig worden weggeschoven. Het duwbord heeft een ronde buis die voorkomt dat het plastic wordt beschadigd. Het draaipunt is voorzien van zware kegellagers die een lange levensduur garanderen.

Doordat steeds in het verlengde van de trekker/shovel wordt geschoven ontstaan er geen ongewenste zijdelingse krachten op de voorlader. De Armadis kuilschuif is leverbaar met verschillende aansluitmogelijkheden:


-Palletlepel aansluiting
-euronorm aansluiting
-universele aansluiting tbv aanlasadapters


Valtra N93 HiTech 5 Demo

 

De nieuwe Valtra staat klaar.

De Valtra N93 is uitgerust met een 3-cilinder motor met maar liefst 100 Pk. De motor voldoet aan de huidige, strenge, emissienorm. Verder zijn alle HiTech 5-modellen zijn uitgerust met een vijftraps powershift-transmissie. Het schakelen tussen de hoofdversnellingen is gerobotiseerd, waardoor geen schakelhendel is vereist. Alle transmissiefuncties worden bediend via drukknoppen op een ergonomisch geplaatste vaste hendel.

meer informatie? Klik op de afbeelding of neem contact met ons op.  


 

Keuring veldspuit

Dit jaar bieden wij u weer de mogelijkheid om uw veldspuit te laten keuren voor de 3 jaarlijkse verplichte keuring.

Dit kan op maandag 21 maart t/m 23 maart

Voor de keuring van de veldspuit:

 • spuitdoppen dienen schoon te zijn
 • machine schoon aanleveren
 • machine voorzien van een halve tank schoon water
 • Fustenreiniger meenemen

 

Graag zouden wij de spuitmachines, waarvan u weet of een vermoeden hebt dat er reparaties nodig zijn, een week eerder aangeboden krijgen om spuitklaar te maken.

Spuit keuring op te geven bij Herbert Bouwman (tel: 0545 221297)

 

*** TIP ***

Door zelf de veldspuit thuis nog even te testen met water kunt u snel zien of er een nozzle verstopt zit of dat er een kleine lekkage aan het licht komt. Dit soort reparaties kunt u gemakkelijk zelf en zo bespaart u de eerste kosten al snel.


 

Bescherm uw veldspuit

Pulve Protect voor het probleemloos opstarten
van veldspuiten.

Met Pulve Protect beschermt u uw veldspuit, tijdens de winterstalling, tegen bevriezen en voorkomt u het uit-drogen en verouderen van bijvoorbeeld slangen en afdichtingen.

Nadat Pulve Protect in de gewenste verhouding is aangemaakt, moet het worden rondgepompt in de veldspuit. Belangrijk hierbij is dat alle functies worden bediend zodat de vloeistof op alle plaatsen komt, denk hierbij aan fustenreiniger, extra roersystemen, kantdoppen en natuurlijk de spuitleidingen inclusief alle spuitdoppen.

Technische gegevens:

 • Inhoud Jerrycan 10 liter
 • Biologisch afbreekbaar
 • Lost plantaardig materiaal op
 • Ook geschikt als balast in tractorbanden