Suevia breek- en buffertanks

Suevia Breek- en buffertanks met ongekende mogelijkheden.

De wetgever verplicht de waterleiding maatschappijen tot controle van hun waternet op vervuiling van buitenaf. Drinkwater voor dieren valt in de zwaarste vloeistof klasse 5 en daarom is een AA of AB onderbreking verplicht.

Een perfecte aanvulling op het assortiment van Suevia is een complete range breek- en buffertanks van 10 tot 13.000 liter. Veel veehouders zijn op zoek naar veilige en betrouwbare apparatuur voor het onderbreken en bufferen van water. Op de bedrijven waar leidingwater gebruikt wordt als drinkwater voor het vee, geldt vrijwel altijd de verplichting om een centrale breektank te monteren.

In het blad "Boerderij" staat begin juli een heel artikel over de breek- en buffertanks van Suevia. Voor diegene die nieuwsgierig is geworden... hieronder de primeur.

En als u op de hoogte wilt worden gehouden over Agrarisch nieuws

 

 


Zaagselstrooier

De Vink zaagselstrooier is een eenvoudig  handgereedschap dat door  een accuboormachine wordt aangedreven voor het snel gespreid instrooien van de ligboxen.

De strooier is geschikt voor de verschillende soorten strooisel of combinaties daarvan.

Het apparaat strooit en mengt de materialen in een beweging.

 

Bekijk hier de video

 


Golfschoftboom

Met name in oudere stallen kan het soms een hele opgave zijn om de steeds groter wordende koeien voldoende ruimte te bieden om te gaan liggen en op te staan. Om koeien in deze situaties extra ruimte te kunnen geven heeft Spinder Stalinrichting de golfschoftboom ontwikkeld. Door de speciale golvende vorm van deze schoftboom is het mogelijk om de schofthoogte of de diagonaal tussen boxrand en schoftboom tot 30 cm te verhogen. Dit geeft de koe een enorm stuk extra ruimte. De golvende vorm heeft tevens als voordeel dat de koe naar het midden van de box gestuurd wordt zodat zij ook recht in de box gaat liggen.
Ondanks de grote extra ruimte die gecreëerd wordt kan de plaats van de schoftboomklem gelijk blijven of kan deze zelfs terug geplaatst worden voor een hogere stabiliteit van de box.

 

Belangrijke voordelen
- Gegolfde schoftboom maakt ruime afstelling diagonaal mogelijk;
- Plaats van schoftboomklem kan terug --> stabieler;
- Sturend effect, koe wordt gedwongen recht in box te staan;
- Leverbaar voor boxbreedte 110, 112.5, 115, 120 en 125cm;
- Door combinatie van golfschoftbomen van verschillende afmetingen (om en om monteren) kunnen tussenliggende boxbreedtes ingevuld worden. Bijv. montage om en om van 2 x 115 en 2 x 120 voor een rij met boxbreedte 117,5 cm;
- Wordt per 2 ligplaatsen gekoppeld;

 


Stierenstal Neede

 • Rose stal voor +- 100 stieren
   

         
      
 


Nieuwe loopstal 130 koeien Hengelo-Oele

 • Comfort ff boxen aan standpaal
 • Comfort noppenmat
 • Holl-klepel vloerhekken
 • Ato Agro stalgordijn 
   

      
      
      
      
      

 


Nieuwbouw jongvee stal Eibergen

 • Profitbox
 • Gebruikte R-boxen
 • Holl-klepel voerhekken en diagonaal voerhekken
 • Suevia waterbakken

 


Renovatie loopstal Eibergen

 • Profitbox
 • Wingflex mat
 • Holl-klepel voerhekken