Golfschoftboom

Met name in oudere stallen kan het soms een hele opgave zijn om de steeds groter wordende koeien voldoende ruimte te bieden om te gaan liggen en op te staan. Om koeien in deze situaties extra ruimte te kunnen geven heeft Spinder Stalinrichting de golfschoftboom ontwikkeld. Door de speciale golvende vorm van deze schoftboom is het mogelijk om de schofthoogte of de diagonaal tussen boxrand en schoftboom tot 30 cm te verhogen. Dit geeft de koe een enorm stuk extra ruimte. De golvende vorm heeft tevens als voordeel dat de koe naar het midden van de box gestuurd wordt zodat zij ook recht in de box gaat liggen.
Ondanks de grote extra ruimte die gecreëerd wordt kan de plaats van de schoftboomklem gelijk blijven of kan deze zelfs terug geplaatst worden voor een hogere stabiliteit van de box.

 

Belangrijke voordelen
- Gegolfde schoftboom maakt ruime afstelling diagonaal mogelijk;
- Plaats van schoftboomklem kan terug --> stabieler;
- Sturend effect, koe wordt gedwongen recht in box te staan;
- Leverbaar voor boxbreedte 110, 112.5, 115, 120 en 125cm;
- Door combinatie van golfschoftbomen van verschillende afmetingen (om en om monteren) kunnen tussenliggende boxbreedtes ingevuld worden. Bijv. montage om en om van 2 x 115 en 2 x 120 voor een rij met boxbreedte 117,5 cm;
- Wordt per 2 ligplaatsen gekoppeld;