Verticuteermachines

Het is maart dus dat betekent dat we het gazon ook weer onder handen kunnen nemen. Doormiddel van verticuteren haal je het mos uit je gazon.

Ook als het gazon er goed uitziet heeft het verzorging nodig om gezond te blijven. Het is goed om daar wat extra tijd en energie in te steken. Door het gazon te verticuteren, kunnen licht, lucht, water en voedingsstoffen weer goed doordringen tot de gazonwortels.

Verticuteren zorgt er tevens voor dat mos en onkruid minder de kans krijgen om te groeien en schimmels in het gazon worden verminderd. De messen van de verticuteermachine dringen door tot de toplaag van het gazon, het gazonvilt. Hierdoor kan het beluchtingseffect plaatsvinden. Om het gazon daarna een extra boost te geven, is het raadzaam om te zaaien met graszaad en langwerkende gazonmeststof.

Voor diegene die meer van plan dan alleen verticuteren alleen hebben we bijvoorbeeld een Husqvarna T300RH Compact Pro.

Deze grondfrees laat zich makkelijk transformeren naar een aanaardploeg, onkruidhark, kantensnijder en/of verticuteerhark.

Oftewel een veelzijdige en handige frees voor werk in de eigen tuin. Het lage gewicht maakt deze machine zeer eenvoudig zowel te bedienen als te vervoeren. Uitgerust met een eenvoudig te starten Subaru motor en een sterke wormwiel overbrenging. Een aantal praktische accessoires verkrijgbaar, zoals een aanaardploeg, onkruidhark, kantensnijder en verticuteerhark.

Geelink Haaksbergen biedt een ruime keus aan verticuteerders.

Kom eens binnen en laat u informeren over de verschillende mogelijkheden.